Mokslininkai, vykdydami ŽŪM užsakymą, atlieka tiriamąjį darbą „Maisto švaistymo ir maisto praradimų visoje maisto tiekimo grandinėje lygio ir priežasčių nustatymas bei rekomendacijų parengimas“. Atlikus apklausas nustatyta, kad mažiausius nuostolius patiria grūdų gamybos įmonės. Apklausos anketas užpildė 9 grūdų produktų gamybos įmonės, kurių metinės pajamos sudaro 99 proc. visų tiriamo sektoriaus įmonių pajamų. Tyrėjai nustatė, kad maisto praradimai čia sudaro tik 0,02 proc. metinės produkcijos apimties. Net 99 proc. gamybos procese susidarančių maisto praradimų čia panaudojama gyvūnų pašarui, visa kita – kompostavimui.
https://zum.lrv.lt/lt/naujienos/tiriami-maisto-praradimai-visoje-jo-tiekimo-grandineje